Opaski zaciskowe kablowe 3,5x200mm wykrywalne, z opiłkami metalu 100szt.

  • Indeks producenta:BMBDT2036
  • Indeks TIM:0001-00020-78636
  • Ocena:
Cena:
Ikona o nazwie IconStockMarketplace
19 szt.
Ikona o nazwie IconShippingMarketplace
Wysyłka w 24h

Opaski Wykrywalne 3,5x200mm Zaciskowe Kablowe z Opiłkami Metalu 100szt. EM GROUP

Opaski wykrywalne wykonane z poliamidu z dodatkiem tlenku żelaza, który zapewnia właściwości magnetyczne, dzięki czemu mogą być wykrywalne przez detektory metalu lub skanery pracujące w oparciu o system X-ray spełniający normy bezpieczeństwa mające na celu ograniczenie zanieczyszczenia produktu w przemyśle farmaceutycznym i spożywczym.

Niebieski kolor opasek pozwala na ich szybką identyfikację wizualną, mają zaokrąglone krawędzie dla bezpieczeństwa pracy instalatora i aby zapobiec uszkodzeniom izolacji przewodu. Dodatkowo charakteryzują się łatwością montażu, dzięki odpowiednio zaprojektowanej główce zaciskowej.

Dane techniczne:

  • Marka: EM GROUP
  • Symbol: BMBDT2036
  • Szerokość: 3,5 mm
  • Długość: 200 mm
  • Max średnica wiązki: Ø 52 mm
  • Wytrzymałość na zrywanie: 130 N
  • Materiał: poliamid PA 66 z dodatkiem tlenku żelaza
  • Temperatura pracy: -40°C ÷ +85°C
  • Temperatura montażu: -5°C ÷ +60°C
  • Kolor: niebieski
  • Opakowanie: 100 szt.

Dlaczego identyfikacja wykrywaczem metali lub X-ray?

W przemyśle spożywczym coraz więcej producentów zapewnia produkty "gotowe do użycia" - wysokoprzetworzone. W procesach przetwarzania zwiększa się ryzyko zanieczyszczenia ciałami obcymi skutkujące odpadami, kosztownymi operacjami czyszczenia i spowolnieniem produkcji, może to także wpłynąć na reputację firmy.

Prezentowane opaski wykrywalne pomagają producentom spełniać kryteria analizy ryzyka i kontroli krytycznych faz produkcji zgodnie z normami określonymi przez HACCP o zapobieganiu zanieczyszczeń przez ciała obce.

Czym jest System HACCP?

HACCP (ang. Hazard Analysis Critical Control Points) - System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli - postępowanie mające na celu zapewnienie bezpieczeństwa żywności poprzez identyfikację i oszacowanie skali zagrożeń z punktu widzenia wymagań zdrowotnych żywności oraz ryzyka wystąpienia zagrożeń podczas przebiegu wszystkich etapów produkcji i obrotu żywnością. System ten ma również na celu określenie działań korygujących.

System HACCP pozwala na uzyskanie pewności, że zakład wykonał wszystko dla zapewnienia bezpieczeństwa wyrobu i konsumenta, w odniesieniu do przepisów, zasad dobrej praktyki produkcyjnej i potrzeb klientów.

Produkt nie jest przystosowany do kontaktu z żywnością.

Dane logistyczne

Ean
5901592109193
Typ przesyłki - dla 1 jednostki sprzedażowej
Paczka

Producent / Podmiot odpowiedzialny

EM GROUP SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
Świderska 36, 05-480 Karczew
biuro@em-group.pl
https://em-group.pl/